diumenge, 16 de febrer del 2014

Pràctica 3: Mister Wong i les seues aplicacions educatives

Abans d'explicar els passos per a crear un conte en Mister Wong, hem d'explicar què és. Mister Wong és un cercador social dins de la seua pàgina, aleshores, posant un terme en el cercador ens porta a unes pàgines on hi ha enllaços que tractem el tema. La diferència que té aquest cercador amb Google és que aquest no busca entre totes les pàgines del món, sinó que cerca entre els enllaços que la gent ha posat en aquesta pàgina. 

Per a accedir a aquest cercador, primer hem de buscar en Google "Mister Wong". 


Foto original

Després, si cliquem en el primer resultat de la cerca, ens sortirà la pàgina principal. 

Foto original

En aquesta pàgina principal, podem veure com hi ha diferents opcions per a anar a altres pàgines. 
  • La primera opció que trobem és la d'Inici. En aquesta pàgina, trobem els marcadors recents de totes les persones registrades en Mister Wong. A més, en aquesta pestanya trobem enllaços en els que tenim la possibilitat de compartir-los amb altres persones, i/ o podem buscar enllaços sobre un tema en concret posant la paraula clau en la barra del cercador que hi ha dalt del tot. 
Foto original

Per exemple, si en el cercador posem PRIMÀRIA, ens sortiran marcadors relacionats amb el tema. Aquestos enllaços són enllaços que han posat les persones, en canvi, si cerquem dins de Llocs web aniríem als nostres favorits que són els que hem posat nosaltres. 

Si un dels enllaços ens agrada, el podem guardar en el nostre compte, compartint-lo. 

*Aquesta eina (cercador) pot ser utilitzada, encara que no estigues registrat. A més, els enllaços els pots llegir, si no apareixen amb un candat davant. Aquest candat significa que són enllaços privats, que solament la persona que ho ha publicat pot llegir. 


Si en els marcadors recents, hi ha un enllaç que ens agrada pots compartir-lo seguint els següents passos:


1r: Si veus un marcador que t´agrada, has de clicar sobre el nom de l'usuari per a veure els enllaços que ha compartit. Al costat del nom es pot veure:

1 usuari: fa referència a la gent que la té afegida, com si la seguirà. 

Foto original


2n: Dins de la pàgina que et sortirà, pots veure tots els enllaços que estan etiquetats amb eixa paraula clau, ja que apareixen com si foren etiquetes a la dreta de la pantalla. 

Foto original

3r: Si cliquem al costat del nom de l'usuari a Més informació. 

Foto original

Si cliquem, ens sortirà una pestanya amb:
-Enllaç
-Visitar el lloc web d'on procedeix l'enllaç
-Guardar pàgina web

Seleccionem GUARDAR PÀGINA WEB i ens porta a un formulari que hem d'omplir cada vegada que guardem un enllaç en el nostre compte. En aquest formulari, estan les dades:

-URL d'on procedeix l'enllaç. 

-Títol: en aquest apartat, ix el títol que l'usuari li ha donat a l'enllaç. 

-Keywords: les "keywords" són paraules clau que serveixen per a identificar l'enllaç.

-Comentari: en el comentari, podem posar com una opinió personal sobre el contingut de l'enllaç, com per a què serveix o s és útil per a fer alguna tasca determinada o no. 

*Abans de donar-li a avançat i seleccionar alguna opció, hem de guardar l'enllaç clicant en GUARDAR que apareix dalt del tot. 

-Avançat: 
·Compartir: Amb aquesta opció, l'enllaç es publica en la teua pàgina i en la llista de marcadors recents que apareix a l'inici. 

·Grups: Si tens un grup i vols compartir l'enllaç amb les persones d'ell. 

·Privat: Amb aquesta opció, l'enllaç sortirà amb un candenat en la llista d'enllaços que apareixen en marcadors recents. 


Aquesta imatge s'ha tret de http://decayadeandrea.blogspot.com.es/search/label/MisterWong


Si comparteixes l'enllaç d'una altra persona, ix com si t'agradarà. Aleshores, en la pàgina de l'enllaç apareix l'usuari com propietari, i tu com una de les persones a les que li agrada l'enllaç. Açò, ho sabem, perquè si punxes sobre un enllaç apareix el nombre de persones a les que li agrada i el comentari que cadascuna d'elles ha fet. 

  • La segona opció de la pàgina principal és la Registrar. Si seleccionem aquesta opció ens sortirà una pestanya nova on apareixerà:

Foto original

-Noms i cognoms
-Usuari: en aquest apartat, has de posar el nom amb el que vols que et vega la gent
-Direcció d'e-mail
-Contrasenya

Després d'omplir les dades personals, hem de clicar en el quadret que hi ha sota del tot. En aquest quadret posa: Jo accepte la protecció de les dades i els termes i condicions de Mister Wong, i clicar en REGISTRAR. En aquest moment, es crearà el nostre compte de Mister Wong, i sortirà la següent pàgina.

Foto original

A continuació, completem els passos que ens indiquen:

1. Instal·lar botons
2. Completar el teu perfil
3. Carregar la imatge del teu perfil
4. Importar marcadors
5. Twitter
6. Comencem

Quan hagem completat aquestos passos, el nostre compte de Mister Wong estarà complet i amb totes les dades necessàries per a utilitzar-lo. 

Ara que ja tenim el nostre compte de Mister Wong creat, ens sortirà la pàgina principal amb les diferents opcions que té. 

Foto original

Les dues primeres són l'Inici i el Registre en Mister Wong. Després, apareixen noves pestanyes. 
  • La tercera pestanya de la pàgina principal que hi ha és Iniciar Sessió. 

Foto original

En aquesta pestanya, hem d'omplir les dades de l'USUARI i la Contrasenya del conte i clicar sobre INGRESSAR. També, hi ha una alternativa si no et recordes del teu conte o de la contrasenya, i és ingressar amb el conte de Facebook. 

Després d'ingressar, ens sortirà el nostre perfil de Mister Wong amb l'opció de Veure el teu perfil. Si la seleccionem, ens sortirà els següents camps en els que podem canviar la informació proporcionada anteriorment :

-Informació privada

-Informació de l'usuari: En aquest camp podem canviar:
·Nom
·Nick
·Avatar

-Configuració

-Invitar a gent a què et seguisca


*En favorits apareix els teus enllaços propis, mentre que en "Marcadors recents" apareixen tots. A més, apareix:

-Llista de marcadors que jo he penjat
-Les etiquetes dels meus enllaços
-Els grups als que pertany
-Les ferramentes per a editar les etiquetes: canviar-les/ canviar-les el nom
-Opció per a afegir un enllaç.  En aquest cas, si volem posar un enllaç que no haja sigut penjat abans, hem de copiar la URL i no compartir-lo com un ja posat. 



Les eines del nostre compte són:
·Marcadors

-Top-favorits: Si volem veure aquestos marcadors, hem de descarregar una aplicació que s'ha d'instalar. 

-Marcadors privats: Amb aquesta opció podem canviar la configuració dels enllaços seleccionant-los, i posant-los privats, o deixar-los com estan ara.  

-Marcadors públics: Aquesta ferramenta s'utilitza de la mateixa manera que l'anterior, però, en comptes de posar els enllaços privats, els posem públics (si volem canviar la configuració d'algú d'ells). 

-Importar marcadors: Aquesta ferramenta fa referència a traure els marcadors. 

-Exportar marcador: Aquesta ferramenta es refereix a agafar els marcadors i portar-los als cercadors, solament es pot fer als teus enllaços. D'aquesta manera, quan obris la pàgina del cercador, els marcadors sortiran en la barra de marcadors com favorits. 


Per a exportar un marcador, s'han de seguir els següents passos:

-Si volem tindre les mateixes característiques com les etiquetes i la descripció de l'enllaç, hem de seleccionar-lo abans de punxar en EXPORTAR.

-En la pantalla d'inici de l'ordinador, apareixerà una icona representatiu de tots els marcadors que tenies en Mister Wong i has exportat. 

·Segons el cercador de l'ordinador apareixerà d'una manera o d'altra:

--En MOZILLA, s'ha de clicar en marcadors i després, en mostrar tots els marcadors. D'aquesta manera, apareixeran tots els marcadors en la barra de favorits del cercador. 

--En GOOGLE CHROME, hem de clicar sobre personalitzar. Després, en marcadors, i en gestor d'adreces d'interés i per últim a organitza. Al clicar en organitza, ens sortiran les opcions: importar els marcadors des de HTML/ exportar els marcadors des de HTML 
A continuació, per a exportar-los, hem de copiar la HTML i ja estaran els enllaços en la barra de marcadors, i no farà falta posar-se en la pàgina de Mister Wong per a veure els enllaços. 


Foto original






Foto original


  • La quarta pestanya de la pàgina principal que apareix és Grups. En aquesta pestanya, podem veure:
                              
Foto original


En aquesta pestanya, apareix una pantalla on hi ha a l'esquerra una explicació de com afegir grups al teu conte. A més, com es pot veure en la fotografia en el cercle roig, podem Crear un nou grup, o/i Buscar grups, apareix a la dreta baix. Entre aquestes dues opcions apareix, els grups que més usuaris tenen associats, com Molts usuaris
Per exemple, si creem un nou grup els usuaris podríem compartir tota la informació dels enllaços que publiquem. Per a fer-lo, hem de:
-Posar un nom al grup
-Fer una petita descripció del grup
-Configurar l'estat: privat/ públic

Aquesta imatge s'ha tret de http://decyadeandrea.blogspot.com.es/search/label/MisterWong

 Mentre que per a buscar grups, hem de fer el següent:

-Posar la paraula o les paraules claus en el cercador que apareix baix. 
-Ens sortirà una llesta de grups, podem accedir a tots, però solament podrem ingressar en els que siguen públics. La privacitat es veu després, en la pàgina del grup. 


Foto original


-Quan accedim a un grup, podem veure: 
·La privacitat que configura el grup, és a dir, si és públic o privat. 
·Els membres del grup 
·Descripció del tema que tracta el grup
·Llista dels enllaços que hi ha
·Nom del fundador


Foto original


PUNT IMPORTANT: Si eres el fundador del grup pots:

-Iniciar un nou tema de discussió dins dels membres del grup. 
Els membres podran comentar en la visió general, on apareix un apartat Discussió. En eixe apartat, es poden afegir els comentaris. 

-Invitar a nous usuaris al grup.

-Crear un avatar representatiu del grup.

-Eliminar el grup.



  • La quinta pestanya que apareix en la pàgina principal és Coses. 

Foto original

En aquesta pàgina, surt un codi del botó Wong per a instal·lar en el blog, és un codi HTML. Aquest codi no l'hem de copiar i l'hem de marcar com spam, perquè sinó no ens deixarà accedir al nostre blog i haurem de tornar a fer totes les entrades del blog una altra vegada. 

Per altra banda, hi ha Widgets/ Gadgets i Plugins de Mister Wong. Aquestes són aplicacions extres que incorpora el cercador per a veure determinats aplicacions. 

  • La sisena ferramenta que apareix en la pàgina principal és Ajuda. 


                         

Foto original

Aquesta pestanya l'obrirem si tenim qualsevol problema en el nostre compte, o si hi ha un problema en la pàgina de Mister Wong. A més, en aquesta pàgina apareixen els apartats:
-Ajuda

-FAQs

-Regles antispam

-Marcadors:
·Crear favorits
·Editar favorits
·Copiar favorits
·Eliminar favorits
·Marcadors públics i privats

-Ferramentes:
·Etiquetes
·Marcadors

-Grups:
·Grups públics i privats

-Grups públics i privats:
·Amics
·Com puc invitar nous membres?

-Etiquetes:
·Navegació amb etiquetes

-Búsqueda
·Com funciona la búsqueda?

-Coses:
·Barra de ferramentes per a Firefox
·Plug-in de búsqueda per a Firefox
·Plug-in para Wordpress/ "Afegir a Mister Wong"
·Botó Wong per a blog o lloc 

  • La setena pestanya que apareix en la pàgina principal és el Blog. 


Foto original



A la dreta de la pàgina principal apareix una pestanya que s'anomena Correo. En aquesta pestanya, apareixen diferents opcions:

-Escriure missatges als usuaris qe tenim afegits a Mister Wong. 
-Missatges rebuts
-Missatges enviats
-Llesta negra: Aquesta ferramenta és per a eliminar un usuari que no vols, per a no rebre els seues correus (es marquen com spam).





-APORTACIONS PERSONALS-

En el següent video, ens donen un tutorial en el que es parlen de com fer un compte en Mister Wong, a més, d'explicar les diferents ferramentes que podem encontrar en ell com inserir enllaços en el nostre compte o crear un grup. 


Aquest video, el podem utilitzar en la nostra classe si proposem una activitat adequada per a ell. Aquesta activitat, per exemple, podria ser que els alumnes buscaran enllaços en la xarxa i després, els posaran en Mister Wong compartint-los mitjançant el grup de la classe. Aquesta activitat si la inserim en el context seria així:

Aquesta imatge s'ha tret de http://www.abc.es/Media/201203/16/OBJ4457595_1--644x362.jpg

En la nostra classe, tots els alumnes tenen un ordinador personal que utilitzen per a fer diferents activitats. Eixe dia, en classe, la mestra els proposa com treball final, la presentació de les estacions amb les seues característiques. Per a fer l'activitat, la professora divideix la classe en quatre grups i dóna a cada alumne un aspecte en el què centrar-se dins de l'estació corresponent. Aleshores, la mestra els deixa treballar cercant informació en la xarxa i en la biblioteca, però abans, diu un aspecte molt important: Tota la informació que encontreu en la xarxa l'heu de posar en el grup de Mister Wong per a què els vostres companys puguen veure-la, encara que no l'utilitzeu per a la presentació del tema. 

Com els alumnes han de publicar l'enllaç en el grup de Mister Wong, la mestra els posaria el tutorial per a què sabessin com fer-lo. Després, respondria a les possibles dubtes que tinguen els alumnes i durant la realització de l'activitat, estarà en la classe ajudant als alumnes que ho sol·licitin. 


Realitzant aquesta activitat, els alumnes treballaran diverses competències bàsiques importants per al desenvolupament integral dels alumnes:

- La competència lingüística quan comprèn el missatge que es comunica en cada enllaç on trauen informació. 

- La competència matemàtica, si fan un recompte dels enllaços interessants que han encontrat. 

- La competència de tractament de la informació i competència digital és treballada al utilitzar els ordinadors per a cercar la informació. El desenvolupament d'aquesta competència es manifesta en la selecció de la informació i en el seu anàlisi crític visualitzant tots els aspectes. 

- L'autonomia i la iniciativa personal desenvolupada quan els alumnes decideixen què informació és important i quina no. 

- La competència social i ciutadana. Aquesta competència ´rs desenvolupada en darrer terme, ja que els alumnes realitzen la primera part de la l'activitat de manera individual, i en la segona part de l'exercici, quan han de fer la presentació, si que realitzen l'activitat de manera grupal. Aquest tipus d'agrupació afavoreix el desenvolupament de valors morals propis del treball en grup. 

Dins d'aquesta activitat, el paper del docent serà el de guia i orientador, intruint als alumnes abans i després d'haver realitzat l'activitat. D'aquesta manera, l'alumnat construeix el seu coneixement, i es porta a terme un aprenentatge significatiu interioritzat pels alumnes. Com els alumnes construeixen el seu coneixement el docent té el paper d'orientador guiant-los, però no els dóna el coneixement a aprendre, sinó que desenvolupa en ells la competència aprendre a aprendre amb diferents estratègies per a què els alumnes puguen aprendre pel seu compte al llarg de la seua vida. 

Aquesta imatge s'ha tret de http://carmenoealimari.files.wordpress.com/2012/03/2012-02-14-12-56-001.jpg

En el següent enllaç, és dona una introducció sobre què són els marcadors socials i es comparen els tres més importants hui en dia:

- Mister Wong
- Diigo
- Delicious

Aquestos tres marcadors tenen coses en marcadors i aspectes en els que es diferencien. Per exemple, Diigo per opinios dels consumidors és la ferramenta més completa. Mentre que, Delicious va ser el primer marcador social, és el què més nombre d'usuaris i és el més senzill d'utilitzar; i Mister Wong per la seua interfície en castellà. 

D'altra banda, se'ns dóna unes pautes de com podem utilitzar aquestos marcadors socials:

1. Marcadors socials com cercadors

2. Actualitzacions docents. Utilitzant aquestos marcadors en la nostra pràctica docent, tant relacionada amb els alumnes com amb els altres mestres. 

3. Ús concret d'aquestos marcadors socials en l'aula. Aquestos marcadors els podem utilitzar de diferents maneres. Per exemple, el docent pot crear llistes d'exploració per als alumnes, i els alumnes poden realitzar labors d'investigació. 













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada